1993 yılında kurulan Koç Üniversitesi, Tıp fakültesine ilk öğrencilerini 2010 yılında almış ve eğitim faaliyetlerine Rumelifeneri kampüsünde başlamıştır. Rumelifeneri kampüsünde bulunan Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı akademik kadrosunda Dr. N. Nuray Ulusu (2013 Prof), Dr. Kemal Baysal (2018 Prof), Dr. Ümit D. Mutlu (2019 Prof) ve Dr. Said İncir (2022 Dr. Öğr. Üyesi) bulunmaktadır. Anabilim dalı olarak araştırmalarımız, Koç Üniversitesi Rumeli Feneri yerleşkesinde bulunan Semahat Nusret Arsel (SNA) binası, Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) laboratuvarlarında ve Koç Üniversitesi Hastanesi Davutpaşa’daki araştırma laboratuvarlarında yürütülmektedir.

Vizyon

Biyokimya eğitimi ve araştırmaları bakımından ülkemizdeki benzer anabilim dalları arasında öncü konumda olan ve uluslararası ölçüde tanınırlığa sahip bir anabilim dalı haline gelmek.

Misyon

Biyokimya eğitiminde öğrenci bazlı eğitim uygulamalarını benimseyen, üniversitemizdeki diğer fakülteler ve uluslararası araştırma grupları ile işbirliği yaparak ileri araştırma projeleri yürüten, böylelikle biyokimya alanında yeni araştırmacıların yetişmesini sağlayan bir ana bilim dalı olmak.

Bizler, hücreleri moleküler ve yapısal düzeyde inceleyen, bunların bütününün oluşturduğu insan metabolizmasını ve bozukluklarını işlevsel olarak ortaya koymaya çalışan araştırmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu araştırmaların ışığında, hastalıklarda yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yönelik disiplinlerarası çalışmalarda yer almaktayız.

Elde ettiğimiz bilgiyi, bilimdeki gelişmeleri öğrencilerimizle, iş birliği yaptığımız bilim insanları ile ve en nihayetinde, tüm insanlık ile paylaşmak ana hedefimizdir.